Komunikaty i informacje

PANI

Aleksandra Dulkiewicz

Prezydent Miasta Gdańska

Członkowie Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy są zaniepokojeni, wprowadzaniem do szkół średnich w Gdańsku programu pt. „Zdrovve Love”rekomendowanego jako programu zgodnego ze Standardami edukacji seksualnej w Europie a defacto programu seksualizacji naszej młodzieży. Powszechnie znane są skutki tej edukacji: przede wszystkim szerzenie się chorób przenoszonych drogą płciową wśród młodych ludzi oraz problemy z tożsamością seksualną. Wyniki badań wskazują, że zwiększa się w przypadku wczesnej inicjacji seksualnej niebezpieczeństwo zakażeń (chlamydie i HPV). Zakażenie najczęściej przebiega bezobjawowo i zwykle młode dziewczęta często nie zwracają na nie uwagi. Tymczasem odległe następstwa rozciągają się od niepłodności i ciąży ekotopowej, poprzez infekcje płodu, do nowotworów i śmierci pacjentki”.

W USA rządowe badania na dziesiątkach tysięcy młodzieży w wieku od 14 do 18 lat pokazały, że rozchwianie seksualności w USA jest bezpośrednim destrukcyjnym skutkiem edukacji seksualnej typu B.

W trosce o zdrowie i życie dzieci i wnuków domagamy się usunięcia szkodliwej, przesyconej ideologią gender-edukacji seksualnej typu B, która ukryta jest w programie „Zdrovve Love” i innych programach realizowanych przez tzw. edukatorów seksualnych.

Szanowna Pani Prezydent, jesteśmy oburzeni podejmowanymi w Gdańsku działaniami, gdyż powierzamy dyrektorom szkół dzieci ufając, że edukowane są przez wykwalifikowanych nauczycieli wychowania do życia w rodzinie, a nie przez tzw. „edukatorów seksualnych” po krótkich szkoleniach.

W związku z powyższym oczekujemy podjęcia stosownych działań w celu wyeliminowania edukacji seksualnej typu B.

W imieniu członków Sekcji Pomorskiej Oddz. RiTV KSD

Członkowie Prezydium